Lansarea proiectului „Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate comunitare prin intermediul unităților medicale mobile”


       În data de 10 aprilie 2024 suntem bucuroși să anunțăm lansarea proiectului „Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate comunitare prin intermediul unităților medicale mobile”

         Suntem o instituție fericită selectată dintre cele 16 instituții medicale din Republica Moldova pentru implementarea unui proiect masiv ce promite servicii diverse. Acest proiect este o îmbinare reușită a solicitărilor instituției noastre și propunerii bine venite din partea echipei Project Hope. Pentru implementarea proiectului dat au fost selectate 4 localități din raionul Ștefan Vodă ( Popeasca, Ștefănești, Purcari și Viișoara). Scopul primordial a fost de a apropia serviciile medicale anume de populația localităților care nu au medic de familie permanent. Obiectivele proiectului sunt direcționate spre satisfacerea necesităților instituțiilor medicale, pacienților, angajaților, inclusiv luarea în considerare a situației politice actuale la hotar cu Ucraina. În cadrul proiectului vor beneficia de servicii atât băștinașii cît și persoanele strămutate din Ucraina, vom acordara medicamente și echipamente medicale la necesitate. Un suflu deosebit activității vor da consilierile psihologice, serviciu deosebit de important în această perioadă complicată.

           Fiind implicați în proiect ne propunem spre realizare 3 obiective de bază: